Personální změny

 

PERSONÁLNÍ ZMĚNY NA LOŠTICKÉ FAŘE

 

Zní to neskutečně, ale kněží a brat, kterým byla svěřena duchovní správa loštické a moravičanské farnosti a misijní poslání startuje z Boží milosti desátý rok působení mezi Vámi. Dovolím si, za nás, všechny poděkovat celé plejádě lidí za dobrou spolupráci na poli víry, kultury, umění a "běžného" každodenního života! Myslím, že máme za sebou téměř desetiletí nejrůznější spolupráce, slz i úsměvů ze zdařilých i méně povedených akcí a spolužití. DĚKUJEME ! A těšíme se na další, věřím že dlouholeté a smysluplné dozrávání života.

Od 1. 7. 2009 mají Loštice a Moravičany nového kaplana. P. Pavol Vandžura CM, který u nás působil 3 roky byl poslán na  novou misi až na Východní Slovensko do farnosti  Košice Šaca, kde Misijní společnost sv. Vincence spravuje farnost. Děkujeme mu za poctivě odvedenou práci v misijním týmu a přejeme hodně Boží pomoci na novém působišti.

Na jeho místo nastoupil P. Ľubomír Konfederák CM, rodák z Milhostova, okr. Trebišov, SK ( *24.3. 1981 ).  Co bude jeho posláním ? Německy píšíci spisovatel, rodák z Prahy, nositel Čs. státní ceny za r. 1927, Franz Werfel ( 1890 - 1945 )  napsal tato slova: "Současný svět se opírá jen o pojmy NAPRAVO - NALEVO ( zvlášť v politice ) a zapomíná, že k důstojnému životu je třeba ohlížet se NAHORU i DOLŮ ". A to je úkolem kněze: Připomínat svou existencí a životem, že  tady, na zemi, je jenom přestupná stanice... Přejeme mu hodně elánu, zdraví duše i těla a naplnění poslání kněze !

 

P. Pavel Kavec CM, kněz loštický